تخصصی‌ترین مرکز پخش و ارسال فیلم به فستیوال‌های بین‌المللی درگاه فیلم ایران
×

آشنايي با جشنواره هاي مهم سينمايي جهان، «برلين» آلمان

آشنایی با جشنواره های مهم سینمایی جهان، «برلین» آلمان
+ -

آشنایی با جشنواره های مهم سینمایی جهان، «برلین» آلمان

به گزارش «درگاه فیلم ایران» جشنواره برلین Internationale Filmfestspiele Berlin و یا برلیناله Berlinale هر ساله در ماه فوریه به مدت یازده روز در برلین آلمان برگزار می شود و یکی از قدیمی ترین و معتبرترین جشنواره های سینمایی در جهان و اروپاست.

جهت مشاهده مشخصات این جشنواره «اینجا» کلیک کنید.

تاریخچه:

این جشنواره برای مردم برلین در سال 1951، در آغاز جنگ سرد، به عنوان "نمایشگاه دنیای آزاد" ایجاد شد. و چون این جشنواره در میان آشفتگی های میان جنگ شکل گرفت، تا به امروز جزو سیاسی ترین جشنواره های بزرگ فیلم در جهان شناخته شده است.

جشنواره فیلم برلین در کنار جشنواره فیلم ونیز و جشنواره فیلم کن، مهمترین رویداد سینمایی اروپا به‌شمار می‌رود. این جشنواره هر ساله جایزه خرس طلایی و خرس نقره‌ای را به برگزیدگان بخش اصلی اهدا می‌کند. خرس به‌عنوان نمادی از شهر برلین شناخته می‌شود. در بخش‌های چندگانه این فستیوال، مسابقه - پانوراما - فُروم - نسل - پرسپکتیو کینو آلمان - برلیناله کوتاه و چشم‌اندازی به گذشته، حدود 400 فیلم به نمایش در می‌آیند. رئیس این جشنواره از سال 2001 تا به حال دیتر کاسلیک است.

جشنواره برلین محل منحصر به فرد اکتشاف و سرگرمی هنری است و یکی از بزرگترین جشنواره های عمومی در جهان است که سالانه باعث جذب ده ها هزار بازدید کننده از سراسر جهان می شود. برای صنعت فیلم و رسانه،  این یازده روز در ماه فوریه یکی از مهمترین وقایع در تقویم سالانه ضروری است.

هر سال حدود 400 فیلم از تمام ژانر ها، طول ها و فرمت ها در بخش های مختلف و ارائه های ویژه برلین نشان داده می شود

بخش های جشنواره:

بخش های مختلف این جشنواره شامل 6 بخش مسابقه ای، 4 بخش جنبی، 2 بخش بازار و یک بخش حمایت مالی و یک بخش استعدادیابی است. در زیر خلاصه ای از مهمترین نکات هر بخش را می خوانیم:

بخش اصلی (Competition): فیلم های بلند با حداقل مدت زمان 70 دقیقه میتوانند در این بخش شرکت کنند. تمامی فیلم ها محدودیت نمایش جهانی دارند به این معنی که قبل از برگزاری جشنواره نباید در هیچ کشور دیگری به جز کشور سازنده فیلم، اکران شده باشند. جوایز خرس طلایی و خرس نقره ای مخصوص این بخش از جشنواره اند که در بخش های بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه، بهترین بازیگری و نگاه نو اهدا می شوند. دو جایزه 50000 یورویی نیز برای بهترین فیلم داستانی و بهترین فیلم مستند درنظر گرفته شده است.

فیلم های کوتاه با حداکثر مدت زمان 30 دقیقه میتوانند در این بخش شرکت کنند. تمامی فیلم ها محدودیت نمایش جهانی دارند به این معنی که قبل از برگزاری جشنواره نباید در هیچ کشور دیگری به جز کشور سازنده اکران شده باشند. فیلم های برگزیده این بخش به آکادمی اسکار معرفی میشوند. در این بخش علاوه بر جوایز خرس طلایی و خرس نقره ای جایزه ی 20000 یورویی نیز درنظر گرفته شده است.

پانوراما(Panorama): این بخش مختص فیلم هایی است که نگاهی صریح و جدید را به مسائل مختلف(سیاسی، جنسیتی و ...) داشته باشند. فیلم های بلند با حداقل مدت زمان 70 دقیقه میتوانند در این بخش شرکت کنند. در این بخش محدودیت نمایش اروپا آورده شده است که البته محدودیت نمایش جهانی ترجیح داده می شود. جوایزی به مجموع 120000 یورو برای این بخش تعریف شده است.

انجمن(FORUM): این بخش مختص آثار آوانگارد، تجربی، مقالات، مشاهدات طولانی مدت، گزارش های سیاسی و مناظر سینمایی کشف نشده است. فیلم های داستانی و مستند با حداقل مدت زمان 60 دقیقه می توانند در این بخش شرکت کنند. . در این بخش نیز همانند بخش پانوراما محدودیت نمایش اروپا آورده شده است که البته محدودیت نمایش جهانی ترجیح داده می شود. جوایز متفاوتی برای این بخش تعریف شده است

نسل جوان(GENERATION): در این بخش فیلم های داستانی، مستند و انیمیشن، فیلم های ژانری و آثاری که زبان رسمی سینما را گسترش می دهند، در مسابقات دوگانه، Generation Kplus  و Generation 14plus با هم رقابت می کنند. فیلم های کوتاه زیر 20 دقیقه و فیلم های بلند بالای 60 دقیقه میتوانند در این بخش ثبت نام شوند. در این بخش نیز همانند بخش پانوراما محدودیت نمایش اروپا آورده شده است که البته محدودیت نمایش جهانی ترجیح داده می شود. جوایز متفاوتی برای این بخش تعریف شده است.

 

چشم انداز سینمای آلمان (Perspectives on German Cinema): مختص فیلم های آلمانی

جوایز

جوایزبخش بین المللی:

مهمترین جوایز در برلین، خرس طلایی و خرس نقره ای است که توسط هیئت داوران بین المللی به فیلم ها در مسابقه اهدا شده و متعلق به جوایز مشهور در صنعت فیلم های بین المللی هستند.

هیئت داوران بین المللی هر ساله توسط مدیر جشنواره انتخاب می شوند و جوایز زیر را ارائه می دهد:

خرس طلایی

  • بهترین فیلم
  • بهترین فیلم کوتاه
    • خرس طلایی برای بهترین فیلم کوتاه(برنده خرس طلایی واجد شرایط برای فیلم کوتاه Oscar® سال آینده می باشد.
  • دستاورد هنری و یک عمر زندگی (افتخاری)

جایزه نقره ای

  • جایزه  بزرگ هیات داوران
  • آلفرد بئور برای یک فیلم بلند که دیدگاه های جدیدی را باز می کند
  • خرس نقره ای برای بهترین کارگردان
  • خرس نقره ای برای بهترین بازیگر نقش اول زن
  • خرس نقره ای برای بهترین بازیگر نقش اول مرد
  • خرس نقره ای برای بهترین فیلمنامه
  • خرس نقره ای دستاورد هنری
  • خرس نقره ای موسیقی فیلم

جوایز دیگر

  • جایزه  تماشاگران - پانوراما
  • دوربین برلین – جایزه ویژه فستیوال
  • خرس کریستالی – بخش کودکان (رقابت در تولید)
  • خرس کریستالی – بخش بالای 14 سال (رقابت در تولید)
  • جایزه Teddy برای فیلم دگرباش ها
  • جایزه شوتینگ استارز برای استعداد جوان بازیگری در اروپا

برندگان خرس طلای جشنواره برلین به تفکیک کشور صاحب اثر

 

کشور

تعداد فیلم‌های برنده‌ی خرس طلا

آخرین بار

ایالات متحده آمریکا

17 بار

2008

فرانسه

12 بار

2010

آلمان

11 بار

2010

بریتانیا

10 بار

2003

ایتالیا

10 بار

2016

اسپانیا

6 بار

2009

سوئد

4 بار

1980

ترکیه

3 بار

2010

چین

3 بار

2007

جمهوری ایرلند

2 بار

2002

ژاپن

2 بار

2002

روسیه

2 بار

1987

برزیل

2 بار

2008

ایران

2 بار

2015

رومانی

2 بار

2018

مجارستان

2 بار

2017

آرژانتین

1 بار

2008

هلند

1 بار

2008

اتریش

1 بار

2006

کرواسی

1 بار

2006

بوسنی و هرزه گوین

1 بار

2006

آفریقای جنوبی

1 بار

2005

تایوان

1 بار

1993

جمهوری چک

1 بار

1990

پرو

1 بار

2009

کانادا

1 بار

1974

هند

1 بار

1973

یوگسلاوی

1 بار

1969

بلژیک

1 بار

1967

سوئیس

1 بار

1951

 

بازار فیلم:

بازار فیلم اروپا یکی از سه بازار مهم و بزرگ جهان است که هر ساله هم‌زمان با برگزاری جشنواره فیلم برلین در کاخ موزه هنری «مارتین گروپیوس بائو» برگزار می‌شود. این بازار محلی برای تجمع مهمترین تهیه‌کنندگان، خریداران، سرمایه‌گذاران، نمایندگی‌های خرید و پخش‌کنندگان فیلم است. براساس آمارهای سال 2011 میلادی در این بازار 400 کمپانی و هزار و 532 خریدار حضور داشتند. در همین سال بیش از هزار سانس از فیلم‌های جدیدی از سراسر دنیا به نمایش درآمد. در بخش تولیدات مشترک از بازار فیلم اروپا، تهیه‌کنندگان می‌توانند با معرفی پروژه‌های مورد نظر خود، برای این پروژه‌ها سرمایه‌گذار یا شریک پیدا کنند. در بازار فیلم سال 2012 چهار صد و پنجاه و پنج نمایشگاه برگزار شد که در این نمایشگاه‌ها هزار و 691 خریدار بین‌المللی و 8 هزار و 98 کارشناس سینمایی از 94 کشور جهان حضور داشتند و در این میان 820 فیلم طی هزار و 166 سانس به نمایش آمد.

استعدادهای برلین - Berlinale Talents

بخش آموزش دانشجویی جشنواره برلین که با نام «دانشکده استعداد برلین» شناخته می‌شود برای پذیرش دانشجویان فیلم‌سازی و افراد شاغل در حوزه فیلم‌سازی است. این بخش که یک مدرسه فیلم زمستانی به حساب می‌آید هر ساله حدود 300 شرکت‌کننده از سرتاسر جهان دارد که در طی شش روز در زمان برگزاری جشنواره برلین، می‌توانند در ورک شاپ‌ها، گردش‌ها، کلاس‌های خصوصی یا آموزش جمعی، بحث‌های گروهی با افراد شاخص فیلم ساز در مورد مسائل جاری حرفه‌های مختلف در حوزه ساخت فیلم و … شرکت کنند. ملاقات با فیلم‌سازان نامدار و دیدن فیلم‌های جشنواره نیز از دیگر امتیازات شرکت در این برنامه است.

 

 

نظرات شما
نظری درج نشده است.
درج نظر شما
+ مشاهده لینک های اصلی سایت
آخرین اخبار